MenuSluit menu

Veelgestelde vragen

Bij Royco laten we niets aan het toeval over. Pauzeren is serious business! Heb je vragen over je favoriete, gezonde pauzesnack? Ontdek hier de antwoorden.

Hoe moet ik Royco soep bereiden?

Bereidingswijze:

1. Giet de inhoud van het zakje in een kop.

2. Voeg +/- 200 ml kokend water toe.

3. Roeren maar en klaar!

Mag ik Royco eten als ik zwanger ben?

Ja, maar je mag bij de zwangerschap niet teveel zout innemen, wat de bloeddruk kan verhogen. Dit hou je best in het oog.

Kan ik als particulier bestellen in de webshop?

Zowel particulieren als bedrijven zijn welkom op onze webshop!

Wat zijn additieven en wat betekent MSG?

Additieven zijn toegevoegde, vaak artificiële, ingrediënten die zorgen voor eten met onder andere een mooie kleur, lekkere smaak en langere houdbaarheidsdatum. Het is kortweg een verzamelterm voor stoffen die worden toegevoegd aan levensmiddelen om hun bereidingsproces te vereenvoudigen, het uitzicht te verbeteren, de smaak te versterken of de houdbaarheid te verbeteren. Additieven zijn gereglementeerd op Europees niveau. 

 

MSG is de afkorting van Monosodium Glutamaat, en dat is de meest gebruikte smaakversterkende stof / smaakversterkend additief in voedingsmiddelen. Deze stof vind je niet terug in de soepen van Royco.

Wat is er veranderd aan de recepten van Royco?

We evalueerden en analyseerden de ingrediëntenlijst van alle Royco recepten één voor één. Wat bleek? Een heel aantal additieven kon geschrapt worden uit onze recepten zonder dat het de kleur, smaak of houdbaarheid van onze soepen zou veranderen. Er zijn nu geen kleurstoffen, bewaarmiddelen (volgens de voorschriften) en smaakversterkende additieven meer te vinden in onze Royco soepen.

Waarom hebben jullie de recepten veranderd?

Bij Royco streven we naar lekkere instant soepen die zonder onnodige additieven geproduceerd worden. Uit marktonderzoek is ook gebleken dat onze consumenten dat steeds belangrijker vinden. Daarom beslisten we om onze Royco recepten te verbeteren.

Wat is het verschil tussen additieven en E-nummers?

Er is geen verschil. Een additief wordt aangeduid met een E-nummer, dus elk additief heeft een bijhorend E-nummer.

Hebben de Royco soepjes een andere smaak gekregen door deze wijziging?

Onze verbeterde receptuur bevat minder additieven, maar dit betekent niet dat de smaak van onze soepen veranderd is. Je favoriete Royco soepjes hebben nog altijd dezelfde heerlijke smaak. Hoe dat mogelijk is? In plaats van smaakversterkers experimenteerden we met kruiden en kunstmatige kleurstoffen vervingen we door alternatieve, kleurende ingrediënten zoals kurkuma of rode biet.

Daarna analyseerden en testten we elk vernieuwd recept meerdere keren. We schotelden onze verbeterde soepen bovendien ook voor aan een grootschalig smaakpanel. Zo kunnen we met zekerheid zeggen dat je favoriete Royco soepen nog altijd even lekker smaken.

Vond je je antwoord niet?

Ben je professional?

Ontdek al onze producten

Altijd een lekkere snack, makkelijk en snel klaar.

Producten Royco